Wanneer je een baby of kleine kinderen hebt, is het vaak een heel gesjouw met spullen. Maar wat is nu werkelijk handig om mee te nemen en wat juist niet? Ik vroeg het jullie via mijn sociale media.
Tip 1: Je luiertas hoeft geen luiertas te zijn
Veel aanstaande moeders trappen erin. Ze kopen een dure luiertas met de naam ‘luiertas’, maar in werkelijkheid kan iedere tas als luiertas dienen.
Femke: “Wanneer ik mijn dochter naar GO! Kinderopvang breng, neem ik altijd een gewone rugtas mee. Werkt prima! Handig is dat ik de tas op mijn rug kan dragen en ik zo de handen vrij heb voor mijn kinderen.”
Tip 2: Neem altijd iets te eten of drinken mee
Er is niets aan wanneer je kind (of jij zelf) jengelig wordt door honger of dorst. Het is een kleine moeite om in ieder geval wat eten en drinken in je tas te hebben. Let er wel op dat je altijd iets tegen het lekken om de drinkfles hebt. Probeer niet te veel eten en drinken in verpakkingen mee te nemen. Water kan ook in een herbruikbare fles en wat fruit kan ook in een trommeltje.
Patricita: “In mijn tas zit altijd een schoon setje kleding, luiers, doekjes, billencreme, speeltje, knuffel, xl hydrofieldoek. Bij wat oudere kinderen nog knijpfruit, rozijntjes, tuitbeker met water en koekje. In de zomer nog zonnebrand en hoedje.”
Tip 3: Schoon setje kleding
Kleine ongelukjes gebeuren geregeld, een schoon setje kleding is dan ook niet overbodig. Wij hadden ook altijd een schoon setje in de auto liggen, altijd gemakkelijk. Indien je kind nog in de luiers zit, zijn schone luiers natuurlijk ook een must om bij je te hebben.
Jenny: “(Ik ben ook gastouder) Vergeet ook niet regelmatig te checken of reservekleding nog past of past bij het weer en denk ook aan sokken.”
Franciska: “Er gaat altijd een reservesetje mee naar Kinderdagverblijf Zeewolde. En er is al meerdere keren gebruik van gemaakt. (die spuitluiers!!!)”
Tip 4: Een doek en doekjes
Een doek om mee af te drogen, om op te liggen, om te beschermen. Een (hydrofiele) doek is multi-functioneel. Een klein doekje is ook ideaal. Deze kun je even nat maken en de toet van je kind mee poetsen. Wanneer je kind nog in de luiers zit dan zijn luierdoekjes handig. Je hebt natuurlijk ook wegwerp-poetsdoekjes. Maar ook een nat washandje werkt prima. 😉
Diane: “Mijn jongste is inmiddels 13 maar luierdoekjes zitten nog steeds standaard in mijn tas. Ideaal voor lekkende ijsjes, bloedneuzen, etc.”
Tip 5: Een plasticzak
Een plasticzak is ideaal voor vieze luiers, natte kleding, lekkende bekers of afval. Het neemt geen ruimte in, dus handig om altijd bij je te hebben.
Robin: “Een rolletje hondenpoep zakjes (andere kleine zakjes kunnen ook, maar hier hebben we van die zakjes die lekker ruiken), hier kan je de luier indoen als je het nergens weg kan gooien.”
Hilda: “Team mothership hier. Liever mee verlegen dan om verlegen is mn motto met 2 jongens. Vaak heb ik een extra tas in de auto met luiers en schone kleding zodat we niet alles op uitje hoeven mee te slepen. Maar wat ik meeneem zijn : 2 sets kleding, billendoekjes, luiers, wat ehbo spulletjes in voorvakje wat er standaard in zit. Bij dagjes uit ook nog: wetbag, 2 hydrofielen (als slab of om af te drogen), flesjes, poeder, eten “
Wat er verder nog vaak genoemd werd:
- Zonnebrandcreme
- Paracetamol
- Tekentang
- Pleisters
- Speelgoed (potloodjes, knuffeltje)
- Vallen en stotencreme
- Ontsmettingsmiddel
- Speen
Wat mist er volgens jou nog op deze lijst?
Heb je een taalfout of een niet werkende link gezien in deze blog? Meld het me! Zoek je me ook gezellig op Instagram op voor handige tips over minimaliseren en huishouden? -> dieuwke_moedersminimalisme Het kan zijn dat deze blog affiliatelinks of betaalde links bevat.
Welkom in mijn tas. Ik heb ook nog erbij maandverband, reserve lenzen/ bril, lippenbalsem, nagelvijl en notitieboekje. Bestek uitvouwbare beker, zeiltje/ matje op te zitten op een houten/ natte bankje oid